11 mars 2019

Sydkorea-projektet Snowflake Asia Studio Room växer

I höstas startade Snowflake Music projektet Snowflake Asia Studio Room i Stockholm, en satsning fokuserad på K-pop, J-pop och den asiatiska marknaden. Nu har det svenska musikförlaget tecknat ett treårigt sub-publishing-avtal med det stora sydkoreanska musikrättighetsbolaget EKKO Music Rights.

Till sin stora Asien-satsning har Snowflake kontrakterat Adam Alexander, som tillsammans med den på Snowflake redan etablerade Sebastian Lestapier – medkompositör av årets Eurovision Song Contest-bidrag från Estland (med svensken Victore Crone) – kommer att skapa K-pop under den gemensamma pseudonymen Half n’ Half.

– Efter att vi tidigare har haft en handfull topplaceringar i Japan och Korea så står nu många dörrar öppna för fortsatta samarbeten i Asien, kommenterar Joakim Björklund, VD och A&R på Snowflake Music.

Snowflake håller även dörrarna öppna för nya intresserade låtskrivare som vill arbeta med förlagets satsning på framför allt K-pop med sikte på Korea.

Det koreanska Musikrättighetsbolaget EKKO Music Rights leds av SM Entertainments Head of A&R och Creative Director Chris Lee tillsammans med Johan Chung. EKKO Music Rights ingår i CTGA Group (Culture Technology Group Asia) och har kontor både i Seoul, Los Angeles, Berlin, Trondheim och Stockholm (med Pelle Lidell som ansvarig).

De första låtarna som ingår i nya samarbetet är Peek-A-Boo (med den SM Entertainment-kontrakterade artisten Red Velvet (som i skrivande stund har 128 miljoner visningar på YouTube) och Take The Dive med Jonghyun.

Lars Nylin

Bilden fr.v: Sebastian Lestapier, Joakim Björklund och Adam Alexander. Foto: Mats Söderlund