5 mars 2019

Nytt från Veronica Maggio – och Jocke Berg

Samarbetet mellan Veronica Maggio och Jocke Berg kommer att leda till ett helt album. Men först en ny singel, Kurt Cobain, som släpps 22 mars.

Kurt Cobain består av lika delar kärlekssynth, ett bråk i stockholmsnatten och att välja bort mörker. Det en sån där låt som jag ofta önskar att jag hade lättare för att skriva. Som känns ljus utan att den blir för hurtig”, skriver Veronica Maggio på sin Facebook på tisdagen.

Låten är skriven tillsammans med Simon Hassle och förre Kent-sångaren Jocke Berg. Maggio/Berg samarbetade så sent som i januari kring en låt till en film om Ingmar Bergman. Men det blir alltså mer, mycket mer. Maggio skriver:

”Jag hade ju redan skrivit några dagar med Jocke på en annan låt och visste att han är precis så bra som man hoppas att han ska vara. Men man vet ju aldrig om inspirationen bara räcker till en låt eller fler. I vårt fall blev det ett helt album.”

Inför det kommande albumet säger Maggio i ett pressmeddelande:

– Jag älskar ju albumformatet. Dramaturgin, utrymmet och lyxen att få dyka in i en hel värld av låtar. Men det finns nåt lockande i att låtarna får stå lite mer på egna ben också. Att släppa över längre tid och ge dem mer utrymme. Till slut hamnar låtarna ändå på samma album och blir en helhet.

Jocke Berg finns hos Sony/ATV medan Maggio finns hos Universal Music Publishing.

Lars Nylin