5 mars 2019

Förlagen som dominerar finalfältet

Med fem bidrag vardera i finalfältet är det Warner/Chapell och Northbound Publishing som dominerar slutuppställningen i årets Melodifestival.

Spridningen av förlag är stor i Melodifestivalsfinalen, med en mängd både mindre förlag och mellanstora aktörer representerade. Men två förlag har med fem bidrag vardera störst representation.

Warner/Chappell förlägger låtskrivare bakom Jon Henrik Fjällgrens Norrsken och Linda Hedlunds Victorious. I samarbete med G2 Publishing har man dessutom representation i Nanos Chasing Rivers, Mohombis Hello och Anna Bergendahls Ashes To Ashes.

Även Northbound Publishing i samarbete med Kobalt har representation i fem låtar i finalen. Nanos Chasing Rivers, Mohombis Hello, Wiktorias Not With Me, Lina Hedlunds Victorious och Hanna Ferm och Liamoos Hold You.

Christel Valsinger 

Texten har uppdaterats.