4 mars 2019

Ny VD Gehrmans Musikförlag

Filiz Erat Edhlund tillträder som VD på Gehrmans Musikförlag den 27 maj 2019. Nuvarande VD Gunnar Helgesson blir kvar i Gehrmans i rollen som Senior Director Composers & Repertoire.

Filiz Erat Edhlund är utbildad pianist med inriktning på kammarmusik och har arbetat länge i ledande befattningar inom musikbranschen, främst inom licensieringsbolaget ICE, som STIM äger tillsammans med andra upphovsrättssällskap i Europa. Närmast kommer Filiz Erat Edhlund från tjänsten som Europachef för Klarnas butikssupport.

– Jag ser verkligen fram emot att komma närmare musiken igen. Ett livsvillkor för musiklivet är att upphovsrätten respekteras och att royaltyflöden fungerar. Med den erfarenhet jag har av branschen så hoppas jag kunna tillföra ett verkligt värde till bolaget. Jag känner mig både förväntansfull och inspirerad inför att få leda Gehrmans utveckling framåt tillsammans med teamet. Samtidigt som vi förvaltar en viktig del av det svenska musikarvet ska vi leta efter och främja de tonsättare som skapar den musik vi tror kommer att spelas i framtiden, säger Filiz Erat Edhlund.

Nuvarande VD Gunnar Helgesson blir kvar i Gehrmans i rollen som Senior Director Composers & Repertoire.

– Jag är oerhört glad över att styrelsen stödjer inriktningen att förstärka det kreativa arbetet på förlaget. Det känns mycket inspirerande att genom denna tjänst få möjlighet att lägga mer tid och engagemang på hela vår katalog när jag nu frånträder som VD. Förändringen blir en förstärkning av förlagets positionering och placering av förlagets repertoar, säger Gunnar Helgesson.

Lars Nylin