12 februari 2019

USA-succé för NOTD

Svenska duon NOTD håller på att få en ny rejäl succé i form av singeln So Close [Universal]. I synnerhet på USA-radio har låten lossnat ordentligt inklusive en etta på US Dance Radio Chart.

So Close, ett samarbete med den tyska DJ-stjärnan Felix Jaehn, släpptes i slutet av 2018. Låten gästas även av DJ- och produktions-trion Captain Cuts och låtskrivaren och vokalisten Georgia Ku.

Låten har hittills fått 70 miljoner streams globalt över alla plattformar och klättrar nu snabbt på radio i USA. I går måndag gick låten in som nummer ett på den officiella US Dance Radio Chart med 338 spins på en vecka och gick förbi artister som Martin Garrix, Calvin Harris och Benny Blanco. Utöver detta är låten nummer 13 på Billboard Dance Chart och 57 på Pop Radio Chart.

-Vi visste direkt när vi började jobba på So Close att det var något speciellt med den och att det var nästa släpp. Det här var vårt första riktiga samarbete och vi lärde oss mycket längs vägen. Det har varit superkul att jobba med så talangfulla människor och vi är taggade på att världen ska få höra, säger NOTD till MI.

NOTD fick sitt genombrott med sommarhiten I Wanna Know som nu har passerat en kvarts miljard streams. Under 2018 blev duon nominerade till ”framtidens artist” av P3, de fick även två nomineringar på P3 Guld-galan – ”Årets grupp” och ”Årets dans”.

NOTD, som har nått platina i Sverige, Kanada, Australien och Norge (även guld i USA), består av Tobias Danielsson och Samuel Brandt. Duon har utöver dessa egna framgångar nått över 250 miljoner streams på sina remixer åt artister så som Years & Years, Shawn Mendes, Rihanna, Ed Sheeran, Stanaj och Demi Lovato.

Lars Nylin