18 december 2018

Olle Rönnbäck t f General Manager BMG

Sanken Sandqvist lämnar BMG Scandinavia. Tillfällig general manager blir Olle Rönnbäck, i grunden licens- och marknadsansvarig på musikbolaget.

Mer fakta om det nya upplägget för svenska BMG kommer i januari. Men redan nu står det klart att man utöver att Olle Rönnbäck blir ansvarig även har flyttat till nya lokaler.

I en kort kommentar skriver BMG till MI:

“BMG är glada att meddela att Olle Rönnbäck, för närvarande Senior Director of Licensing and Marketing BMG Scandinavia, har accepterat att åta sig rollen som General Manager BMG Scandinavia. Detta följer ett ömsesidigt beslut med Sanken Sandqvist om att gå skilda vägar. Han kommer dock att fortsätta överse den kommande releasen av Doug Seegers. Rönnbäck kommer att agera i egenskap av General Manager under tiden som BMG tittar över en ersättare för det skandinaviska bolaget och dess roster.

Under 2018 har BMG-artister och låtskrivare från Skandinavien haft fortlöpande internationella framgångar. Man har varit inblandade i topphits världen runt, bl. a. Caroline Ailin (Nr. 1 i Storbritannien med New Rules (Dua Lipa)), Claus Kilpatrick, Jimilian och Besmir Ismaili (Nr. 1 i Danmark med Kick (Jimilian ft. 6ix9ine)), Rasmus Viberg och Oliver Forsmark (Nr. 1 i Japan med Right Moves (Tomohisa Yamashita)), och Nea Nelson (Nr. 1 i Kina med Happy Ever After (Chris Lee)).”

Sanken Sandqvist har varit general manager för BMG Scandinavia sedan 2012.

BMG Scandinavias nya adress är från 14/12 Drottninggatan 89 i Stockholm. MI kommer med mer fakta på nya året.

Lars Nylin