11 december 2018

Woah Dad! förvärvar Monza Publishing

Musikbolaget Woah Dad! fortsätter att investera i musikrättigheter och har nu förvärvat Monza Publishing. Med köpet följer bl a hits med Million Stylez och Hoffmaestro.

Förra året köptes flera tunga masterrättigheter från Warner. I början av 2018 presenterades en ny organisation av bolaget. Och nu har Woah Dad! köpt Monza Publishing.

– Monza är en fin katalog som Fredrik Svalstedt och Andreas Håkansson byggt upp, säger Björn Lindborg, operativ chef för Woah Dad!.

– Katalogen innehåller låtar som Miss Fatty av Million Stylez, Highway Man av Hoffmaestro, som tillsammans har 100m streams, och låtar av fantastiska låtskrivare som Astma & Rocwell, Tobias Karlsson och Pauline. Ett litet stycke svensk musik historia och ett mycket bra komplement till våra aktiva låtskrivare Little Jinder och Isak Von Hartmann. Vi kommer att fortsätta investera i musikrättigheter under 2019 både på förlag- och mastersidan. Många artister vill att vi går in på 50% där de behåller andra halvan som årlig avkastning.

Ni har mycket annat på gång också – berätta!

– Vi har haft en busy höst minst sagt. På livesidan har vi släppt Robyn i Malmö och Göteborg i vinter och stora smash-spelningen på Sjöhistoriska i Stockholm den 17 augusti. Livesidan är något vi kommer att utveckla ännu mer under 2019. Håkan Hellström överraskade alla med att släppa en singel och en till och på fredag släpps albumet Illusioner. ionnalee där vi har management är ute på sin Everyone Afraid To Be Forgotten-världsturné. Vårt samarbete med gaming bolaget Paradox interactive börjar generera uppmärksamhet i och med Pagan Furys deltagande i melodifestivalen.

– Jag ser en fantastisk potential i att samarbeta med spelvärlden och deras dedikerade fans/communities som ett sätt att breaka nya artister.

Christel Valsinger