11 december 2018

Nomineringsdags ”Nordic Music Biz 20 under 30”

Listan Nordic Music Biz 20 under 30 rankar, som rubriken skvallrar om, spännande branschpersoner under 30. 18/12 är det sista nomineringsdag.

Så här skriver arrangörerna. Längre ner finns en länk för nominering:

”Alla känner vi till Alan Walker, Zara Larsson, Of Monsters and Men, Lukas Graham, Tove Lo, Stargate and Max Martin. Talangerna från Norden verkar aldrig ta slut. Artister, låtskrivare och producenter från de nordiska länderna dominerar listorna världen över och nya artister dyker ständigt upp. En viktig del i denna framgångssaga är teamen bakom, inte minst de unga talanger som kommer med nya perspektiv, idéer och företagsmodeller i en ständigt utvecklande bransch.

För andra gången presenterar nu Export Music Sweden tillsammans med de övriga nordiska exportkontoren i NOMEX – Nordic Music Biz 20 under 30. En lista med 20 unga nyckelpersoner under 30 år från Norden som är med och formar vår bransch.

Nu kan du vara med och nominera! Vem ser du upp till? Vem skulle du önska att du jobbade med, eller vem önskar du jobbade för dig? För att nominera någon behöver personen jobba i ett svenskt musikföretag eller musikorganisation. Kandidater som fyller 30 år under 2018 är även kvalificerade.

Listan på namn släpps i februari 2019 och presenteras i sin helhet i februari på by:Larm – den största mötesplatsen för artister och musikbransch i Norden.

Vänligen inkludera för- och efternamn på kandidaten, arbetsplats och titel, samt beskriv kandidatens prestationer under 2018 och varför du tycker att personen förtjänar en plats på listan. Sista anmälningsdag är den 18 december!

Varje land går igenom respektive nomineringar och skickar sedan vidare en första lista till en nordisk jury bestående av 15 nyckelperson i den nordiska musikbranschen. Denna jury väljer slutligen ut de 20 utvalda.

Den nordiska juryn baserar resultatet på flera faktorer som inkluderar följande, men inte enbart; företagets tillväxt, karriärutveckling, anseende i branschen, inflytelse i branschen 2018, artistutveckling, utvecklingen inom deras område, konsertintäkter, sälj och streamingsiffror, radio och tv närvaro och kreativa kampanjer inom området.

Nordic Music Biz 20 under 30 är ett initiativ från NOMEX, det gemensamma programmet för de nordiska exportkontoren; Export Music Sweden, Iceland Music Export, Music Export Denmark, Music Finland och Music Norway.”

Nominering görs här.

Lars Nylin