11 december 2018

Henrik Berndtson ny VD Blixten & Co

Blixten & Co får ny VD. Grundaren Leif ”Blixten” Henriksson lämnar över VD-posten till Henrik Berndtson som tillträder den 1/1.  Henriksson fortsätter att verka inom bolaget som styrelseordförande samt producent.

– Jag lovade mig själv, när jag startade bolaget, att jag skulle kliva av som VD efter tio år. Och nu har det gått tolv så jag har ju redan gått på övertid i två år… Jag har hållit ögon och öron öppna under flertalet år, därför var det extra glädjande att personen fanns internt, samt att Henrik ville ta över stafettpinnen. Henriks kompetens och personlighet kommer göra honom till den perfekta VD:n som utvecklar bolaget och tar det till nästa nivå, säger ”Blixten” Henriksson.

Det handlar om en internrekrytering. Henrik Berndtsons nuvarande titel på bolaget är Partner and VP Sales & Business Development, med ansvar för nya intäkter och affärer. Detta har Berndtson gjort sedan 2015, samtidigt som han ingick ett delägarskap av Blixten & Co. Innan Blixten & Co jobbade Berndtson bla på TV4, Stockholm Globe Arenas och Eventum.

– Vi har ett enormt starkt team på Blixten & Co med sunda värderingar och klädsamt fokus på lönsamhet, vilket ger oss goda förutsättningar att fortsätta uppskattas av artister, kreatörer, arrangörer och näringsliv som samarbetspartner i alla tänkbara och otänkbara projekt. Vår ledningsgrupp är dessutom helt intakt och stödet därifrån är naturligtvis helt avgörande för att vi skall lyckas med våra offensiva målsättningar framöver, säger Henrik Berndtson.

Henrik Berndtson tillträder som VD den 1/1 2019.

Lars Nylin