11 december 2018

Erik Grönwall kan vinna Grammy

Den tidigare Idol-vinnaren Erik Grönwall kan vinna en Grammy för sin insats i Jesus Christ Superstar Live. Inspelningen av albumet gjordes i en livesändning inför 10 miljoner tittare.

Det var i april i år som Erik Grönwall gjorde sin USA-debut inför 10 miljoner tittare i NBC:s livesändning av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices Jesus Christ Superstar tillsammans med bl a John Legend, Alice Cooper, Sara Bareilles. Erik spelade nyckelrollen Simon Zealotes och nu är albumet samt vokalisterna för varje låt av Jesus Christ Superstar Live In Concert nominerat till en Grammy.

Erik Grönwall fick nyheten om nomineringen efter att ha klivit av scenen i Barcelona med bandet H.E.A.T.

–  Jag är otroligt stolt över att vara en del av det här fantastiska teamet och den här produktionen och jag tror att min ignorans inför hur stort allt det här har varit har hjälpt mig mycket på vägen, det har varit för stort att greppa för en småstadskille från Knivsta.

I januari släpper Erik Grönwall musik som soloartist igen. Låten heter Vart vi än går och är hans första släpp på svenska. Låten släpps den 25 januari.

Christel Valsinger