25 november 2018

Jon Henrik Fjällgren hållbarhetsambassadör

På fredag 30 /11 lanseras Insamlingsstiftelsen 2022 Initiative Foundation om hållbar utveckling och klimatfrågor. Första goodwillambassadör blir artisten Jon Henrik Fjällgren.

Artisten och renskötaren Jon Henrik Fjällgren har utsetts till svenska 2022 Initiativets första goodwill-ambassadör. Hans uppgift blir att uppmärksamma andra på initiativet och inspirera i en mer hållbar riktning. Syftet med 2022 Initiativet är att snabba på Sveriges och världens hållbarhetsarbete, så att satta mål inom ramen för Agenda 2030 och klimatavtalet hålls, skriver initiativet i ett pressmeddelande.

-Sedan 2015 finns globala mål om hållbar utveckling och klimatavtal på plats, men tiden då målen ska uppfyllas ligger långt fram. Idag lanseras därför insamlingsstiftelsen 2022 Initiative Foundation officiellt, som vill skapa konkret handling och resultat via gränsöverskridande samarbeten. Stiftelsen har ett globalt fokus, men utgår ifrån Sverige, fortsätter initiativtagaren Helena Lindemark.

Jon Henrik Fjällgren vann tävlingen Talang Sverige år 2014 och har varit finalist i Melodifestivalen såväl 2015 som 2017.

Presskonferensen hålls från klockan 14.30 hos 2022 Initiativet på Vasagatan 36 i Stockholm. Mer info på www.2022initiativet.se.

Lars Nylin