6 november 2018

De leder Musikhjälpen 2018

Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spets är årets värdar för Musikhjälpen, som sänds från Lund den 10-16 december.

– Det är nervöst trots att jag har gjort det en gång innan, säger Farah Abadi som var en av förra årets programledare i Musikhjälpen.

Årets tema, ”Alla har rätt att funka olika”, handlar om personer med funktionsnedsättning. Majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs. Att årets tema är viktigt är de tre programledarna överens om.

– Temat är superviktigt men jag kan så himla lite om det, så det blir bra att jag tillsammans med svenska folket får lära mig mer, säger Farah Abadi.

– Musikhjälpen är för mig både ett förstoringsglas, en megafon och framförallt en plattform där vi kan lära oss utav varandra och tillsammans skapa förändring, säger Daniel Adams-Ray som spelat i buren flera gånger genom åren och dessutom varit Musikhjälpens resande reporter 2011.

Musikhjälpen 2018 startar måndag 10 december. Skådespelaren William Spetz tycker det ska bli skönt att bli inlåst.

– Jag längtar så mycket efter veckan då det blir socialt accepterat att fly från vardagen och tillsammans bara lyssna på musik, umgås och engagera oss för att alla har rätt att funka olika, säger William Spetz, som också han har tidigare Musikhjälpen-erfarenhet, bland annat som resande reporter 2014.

Foto: Mattias Ahlm