5 november 2018

Edition Björlund möblerar om i startuppställningen

Förlaget Edition Björlund, med Niclass Björlund i spetsen, gör förändringar i startuppställningen. MI reder ut.

Edition Björlund har till sin egen stora glädje kunnat knyta Karin Welden till sig som Head of Administration & Licensing. Welden börjar den 1/11 och har ett gediget förflutet i musikförlagsvärlden i Sverige. Senast från BMG Rights, S1 Songs och innan dess STIM.

– En stor tillgång för oss och riktigt kul att få jobba med Karin igen. Vi växer oavbrutet och Karin kommer vara mycket viktig för oss allihop inte bara med administrationen utan vi kommer också dela upp arbetet med synkar så Karin kommer vara ansvarig för inkommande förfrågningar på vår repertoar, säger VD Niclass Björlund till MI.

-Det känns jättekul att vara här, på ett indiebolag får man en överblick och ett arbetsområde som är stimulerande och roligt på alla sätt. En perfekt utmaning för mig, jag är sjukt pepp, säger Karin Welden.

Övriga förändringar i laguppställningen är att Linn Björlund (creative) lämnar för att studera på Bergs School of Communications samt att Fredrik ”Krobbe” Fernström flyttar till Jönköping och får en ny titel som copyright och society relations manager.

I fokus på Edition Björlund finns just nu bland annat Louise Hoffsten, i högsta grad aktuell med Så mycket bättre, där EB också är management, men även Eric Saade som är aktuell med ny singel och jobbet som programledare i kommande Melodifestivalen.

Lars Nylin

Bilden: Niclass Björlund, CEO, Karin Welden, Copyright & Royalty Manager, Tina Björlund, CFO, och Fredrik ”Krobbe” Fernström Copyright & Society Relations Manager