21 oktober 2018

Uggla boxar sig in på Sverigetopplistan

Ava Max är orubblig på singellistan med Sweet But Psycho [Atlantic/Warner]. Benjamin Ingrosso toppar albumlistan för tredje veckan med Identification [Company Ten/Sony]. Magnus Uggla boxar sin in i topp av två listor.

Dean Lewis är kvar som tvåa på singellistan med nu platinabelönade Be Alright [Island Australia/Universal]. Underifrån kommer dock Lady Gaga & Bradley Cooper starkt med Shallow [Interscope/Universal], den klättrar från 19 till nu 3. Även Hammarkullenrapparen Asme utmanar toppen och går från 8 till 4 med No Mercy [BL]. Förra veckans klättrare DJ Snake tappar däremot till 11 med Taki Taki [DJ Snake/Geffen/Universal]. Även Molly Sandén tappar, från 15 till 18 med Sand [Sony/Sony].

Veckans nyhet är Göteborgs Victor Leksell som går in som 8 med Tappat [Columbia/Sony], men topp 20 har ytterligare två nykomlingar: som 14 Kodak Black med Zeze feat Travis Scott & Offset [Atlantic/Warner] och som 16 Bad Bunny med Mia feat Drake [OVO/Warner].

Veckans Heatseeker blir Astrid S med Emotion [Universal/Universal].

På albumfronten är det stabilt värre under Benjamin Ingrosso. Däremot så boxar sig Magnus Uggla in i topp av såväl den fysiska som vinyllistan med karriärsammanfattningen Tänk innanför boxen [Cosmos/Playground].

På samlingslistan är Lady Gaga tvåa för andra veckan med soundtracket A Star Is Born [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin