15 oktober 2018

UMP och The Kennel samäger

Universal Music Publishing och independentförlaget The Kennel har ingått ett avtal där parterna samäger samtliga låtar i Kennels låtkatalog och framtida kompositioner.

Solnabaserade The Kennel har 40 låtskrivare i sin roster och har haft drygt 100 ”cuts” per år med hits som Kygos Firestone och The Veronicas You Ruin Me. Förlaget har även haft mer än 50 ettor i K-Pop och J-Pop och har del i kommande releaser med bland andra Alan Walker, Shy Martin, Conrad Sewell, Peg Parnevik och många fler.

”The Kennel under Hayden Bell har byggt upp ett mycket framgångsrikt förlag som vi administrerat under lång tid. Det är ett nöje för oss att bredda vårt förhållande till företaget och vi ser fram emot många framtida framgångar tillsammans”, säger Martin Ingeström, VD för Universal Music Publishing i ett pressmeddelande.

”Vi är väldigt glada att utöka vårt samarbete med Martin Ingeström och UMP Sweden-teamet. De har varit ett stort stöd i vår utveckling genom åren och vi ser fram emot nästa kapitel och att skapa fler hits tillsammans,” säger Hayden Bell.

Lars Nylin