15 oktober 2018

Ava Max kvar i topp

Ava Max är kvar i toppen av singellistan med sin Sweet But Psycho [Atlantic/Warner]. Även Benjamin Ingrosso behåller för andra veckan sin etta, på albumlistan, med Identification [Company Ten/Sony].

Dean Lewis är kvar som tvåa med Be Alright [Island Australia/Universal] i en singeltopp som måste rubriceras som stabil. Men där finns en stark nyhet: Göteborgsrapparen Asme går direkt in som 8 med No Mercy [BL]. Asme är i vanliga fall en del av Hammarkullen-duon Aden & Asme. 

Asme är just nu starkaste svenska låt eftersom Benjamin Ingrosso faller en plats till 9 med Behave [Company Ten/Sony].

Förra veckans starkaste nyhet var DJ Snake med Taki Taki [DJ Snake/Geffen/Universal] som 14. Den klättrar nu till 10 och blir bästa Snake-placering på egen hand.

Veckans klättrare är svensk: Molly Sandén går från 46 till 15 med Sand [Sony/Sony]. En stark nyhet är Det Vet Du med Profil [Giant/Warner] som 21.

Veckans Heatseeker är även denna vecka Lil Mosey med Noticed [Interscope/Universal]. Som tvåa och trea på den listan ligger Lil Mosey. På stora singellistan finns namnet Lil Peep. Ingen tvekan om vilket artistnamn som trendar just nu…

Veckans albumnyhet är en svensk klassiker: Roxette placerar sig som etta på fysiska listan och vinyllistan med 30-årsversionen av Look Sharp! [Roxette Recordings/Warner]. Boxen Boxette [Roxette Recordings/Warner] med ett antal livedokumentationer från 1988 till 2001 är ny etta på DVD-listan. Per Gessle har haft flera skäl att skåla när Roxette i dagarna har inlett sin aktuella Europaturné.

På samlingslistan får vi en ny etta efter 12 veckor. Lady Gaga petar med soundtracket A Star Is Born [Interscope/Universal] ner Mamma Mia! Here We Go Again [Polydor UK/Universal] en placering.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin