15 oktober 2018

4 SNABBA Jenny Ring/ny Sync Manager på Universal Music

Från och med den 1 november är Jenny Ring ny Sync Manager på Universal Music. Hon kommer närmast från Forsman & Bodenfors där hon ansvarat för musiken i kampanjer som Epic Split (Volvo Trucks), Vintersaga (Volvo Cars) och She’s A Lady (H&M). 

 

Hur går tankarna inför att byta arbetsplats?

– Jag tycker det ska bli superspännande och roligt! Självklart kommer jag att sakna mycket hos F&B, men att gå till Universal nu känns som ett naturligt steg i min utveckling. Jag ser verkligen fram emot att börja den första november!

Vad tar du med dig från åren på Forsman & Bodenfors? 

– Jag tar med mig så mycket! En helt ny yrkesroll faktiskt. Jag fick ju förtroendet att sakta men säkert, från min roll i receptionen, bygga den tjänst jag till slut hade som Music Supervisor. Och det är jag otroligt tacksam för! Så utöver det, erfarenheter av en massa spännande och kluriga projekt, tar jag också med mig en massa fina vänskaper

Hur hamnade du i musikbranschen, dvs vad har du för bakgrund?

– En gång i tiden hamnade jag i musikbranschen genom jobb på festivaler och konserter, och det var ju enbart kärleken till musik och den världen som gjorde att jag hamnade där. Sen hade jag några år av omkringtestande i andra branscher, som ledde mig till F&B…och resten är som sagt historia.

Vad lyssnar du på just nu?

– Privat är jag en riktig repeat-lyssnare. Fastnar svinhårt för en låt och kör den om och om och om. Just nu spelar jag sönder Robyns Honey, Steve Monite Only you och 17 days med Prince. Jobbmässigt ser jag fram emot en potpurri av musik! Äntligen får man användning av att man hade en brorsa som fick in en på hårdrock, en mamma som dansade disco och dansband i köket. Och jag själv som smyglyssnade på Kylie, Carola och Mariah Carey.

Christel Valsinger