9 oktober 2018

Snowflake Music satsar på Asien

Musikförlaget Snowflake Music gör en nysatsning på den asiatiska marknaden. I Snowflake Asia Studio Room kommer låtskrivare inom K-pop och J-pop att få husera.

– Det är ju inte nytt för oss att jobba i Asien, berättar Jocke Björklund, VD och A&R på Snowflake Music. Efter att vi har haft en handfull topplaceringar i Japan och Korea så står nu många dörrar öppna för fortsatta samarbeten i Asien.

– Snowflake har tidigare dessvärre saknat låtskrivare med fokus på K-pop och J-pop. Projektet Snowflake Asia Studio Room är ett sätt för oss att följa upp tidigare succéer och fokusera mer på möjligheterna som finns. Genom att ställa en studio till förfogande för låtskrivarna så hoppas vi också kunna hitta nya talanger som vill vara med på vår resa. Med stark finansiering av vår nya partner Artem Kahan så kan vi också närvara i Asien samt skicka writers för samarbeten. Vi kommer att tillsammans satsa på det här under ett år, för att sedan utvärdera. 

I invigningsminglet på Snowflake Asia Studio Room fanns utöver låtskrivare och producenter även ett antal nyfikna branschkollegor från andra studior och förlag på plats. Snowflakes nya partner Artem Kahan hade flugit in till från Moskva för att presentera sig och i det ryska sällskapet fanns även Elena Kiper, låtskrivare och producent bakom bl.a den världsberömda duon t.A.T.u. 

Christel Valsinger

Bilden (fr.v.): Artem Kahan (Entreprenör) Jocke Björklund (VD och A&R, Snowflake Music) Alena Björklund (Projektledare, Snowflake Music) Elena Kiper (Producent, låtskrivare, musiker, regissör) och Henrik Wiklund (Talangscout, Snowflake Music) Foto: Seike Clowniac