27 september 2018

Jenny Wilson till Kobalt

Kobalt Music har slutit ett exklusivt globalt förlagsavtal med artisten, låtskrivaren & producenten Jenny Wilson. 

I över över ett årtionde har Jenny Wilson varit en av den skandinaviska indiescenens mest älskade artister. Hon har belönats med grammisar för bland annat årets album och årets producent samt prisats för årets pop av P3-Guld.

Under sommaren framträdde Jenny Wilson bland annat på Way Out West, Popaganda, Storsjöyran, Gagnef, Statement Festival och på Malmöfestivalen

Med sitt senaste album Exorcism, släppt på Kobalts label AWAL har Jenny Wilson hyllats i både svensk som europeisk press för sin förmåga att omsätta ett personligt trauma till stark konst. Brittiska The Guardian beskriver Exorcism som en ”masterclass in catharsis”.

Jenny Wilsons förlagsavtal med Kobalt omfattar de två senaste albumen Exorcism och Demand The Impossible! samt kommande material.

Under hösten är Jenny Wilson aktuell med Who’s Afraid of Jenny Wilson?Dramaten – ett samarbete med regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch som förenar musik, teater och performance. Who’s Afraid of Jenny Wilson? har premiär på Dramatens Lilla Scen den 8 november.

På bilden: Lisa Holmgren, Caroline Bäuml, Carolina Eriksson (Kobalt), Jenny Wilson, Sebastian Karlsson (AWAL) och Johan Ekelund (Kobalt)

Foto: Linn Koch-Emmery