24 september 2018

Where’s The Music läggs ner

Det blir inget 5-årsjubileum för Where’s The Music nästa år. Festivalen och musikbranschkonferensen i Norrköping läggs ner, meddelar Fkp Scorpio.

I en intervju med SVT säger Fkp Scorpios Kajsa Apelqvist att man inte lyckas komma överens med kommunen om finansieringen:

– Vi har tidigare haft kommunen som en stark partner men när vi inte riktigt kommer överens på en del punkter så går det inte få till det. Det är flera orsaker, men en sak är hur festivalen ska finansieras.

Norrköping, som satsar på att vara Sveriges officiella musikstad, förlorade tidigare i år även festivalen Bråvalla, som Fkp Scorpio lade ner. Någon konkret orsak angavs inte, men det spekuleras i att konkurrensen blir för tuff med Lollapalooza, som arrangeras för första gången i Sverige nästa år, på samma datum som Bråvalla ägt rum. 

Christel Valsinger