11 september 2018

SVERIGETOPPLISTAN Eminem fullbordar uppdraget

Eminem överraskade med ett nytt höstalbum i Kamikaze Aftermath/Universal. Uppenbart efterlängtat, det går direkt in på albumlistans första plats medan spåren Lucky You är ny på plats 6 och The Ringer på plats 8. Totalt har Eminem åtta låtar på topp 60. Etta på singellistan är åter Dynoro & Gigi D’Agostino med In My Mind [B1 Recordings/Sony].

Hov1 tappar till plats två med Auf Wiedersehen [Chimchim/Universal] som då hade rusat från 51 till tätplatsen. Albumet Gudarna på Västerbron petas nu ner till två av Eminem.

Veckans starkaste nyheter står den nämnde amerikanske rapparen för. Men veckans klättring gör Dean Lewis som går från 19 till 4 med Be Alright [Island Australia/Universal]. Lewis är ny på den europeiska scenen men har framförallt hemma i Australien blivit ett namn efter fjolårssingeln Waves, som bland annat hörts i ett antal amerikanska TV-serier.

Calvin Harris och Sam Smith klättrar även de, från start som 19 med Promises [Columbia/Sony], via plats 7 förra veckan, och nu nummer 3.

Veckans Heatseeker är den amerikanske rapparen Tyga med Swish [Lost Kings Music].

Veckans album-nykomling efter Eminem är den tyske hårdrocksveteranen U.D. O som är ny nummer 1 på den fysiska listan samtidigt som han blir nummer 2 på vinyllistan med Steelfactory [AFM/Sound Pollution]. Den senare toppas av Alice In Chains med Rainier Fog [BMG Rights],

På samlingslistan toppar fortsatt soundtracket till ABBA-filmen Mamma Mia! Here We Go Again [Polydor UK/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin