3 september 2018

SVERIGETOPPLISTAN Hov1 regerar (igen)

Hov1 fortsätter stadigt att dominera den svenska scenen. Nya singeln Auf Wiedersehen [Chimchim/Universal] går från 51 till 1 och blir gruppens fjärde etta på mindre än ett år. Samtidigt återvänder albumet Gudarna på Västerbron till förstaplatsen på den listan efter totalt 21 veckor.

De senaste veckornas singeletta, Dynoro & Gigi D’Agostino med In My Mind [B1 Recordings/Sony], tappar bara till plats 2. Drake är nu nummer 3 på singellistan med In My Feelings [Cash Money/Universal]. Hov1 petar ner sig själva en placering men är fortsatt stark nummer 4 med Still.

Calvin Harris och Sam Smith gjorde förra veckan en stark start som 19 med Promises [Columbia/Sony], den klättrar nu till 7. Även svenska rapparen Z.E. klättrar vidare, Positiv [Team Platina] går från 20 till 15. Förra veckans starkaste entré, Ariana Grande med Breathin [Republic/Universal] faller däremot från 13 till 22.

Veckans starkaste nykomling är Jason Derulo & David Guetta med Goodbye [Warner/Warner] som nummer 41.

Ny etta på Heatseeker är Nick Jonas & Robin Schulz med Right Now [Island/Universal].

Lasse Stefanz är regerat den fysiska listan med Forever [Mariann/Warner] sedan albumet släpptes. Men nu petas den ner av en helt annan svensk akt. Union Carbide Productions gör några spelningar och firar det med ett livealbum – Live At CBGB New Tork 1988 [Bengans] som även toppar vinyllistan.

På samlingslistan toppar däremot stabilt soundtracket till ABBA-filmen Mamma Mia! Here We Go Again [Polydor UK/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin

 

 

 

Lars Nylin