3 september 2018

Orsaken bakom Hov1-olycka

När Hov1 uppträdde på Gröna Lund i Stockholm den 22 augusti skadades två flickor efter att ha träffats i huvudet av ett munstycke till en konfettimaskin. En utredning visar nu att den aktuella maskinen saknade en packning. 

Under den sista låten av konserten med Hov1Gröna Lund den 22 augusti, användes speciella konfettimaskiner av typen Stadium Shots för att skjuta ut konfetti från scenen. En av konfettimaskinerna, som består av en trycktank och ett tubliknande munstycke, sköt av okänd anledning plötsligt iväg sitt munstycke ut i publiken. Munstycket landade i huvudet på två flickor, 15 år och 16 år gamla, som togs till sjukhus.

Ett flertal åtgärder har nu enligt Gröna Lund vidtagits för att säkerställa att detta inte ska hända igen.

– Vi beklagar verkligen det som drabbade de här tjejerna och deras närstående. Som arrangör av konserten tar vi självklart fullt ansvar för den här händelsen. Vi har haft en nära dialog med tjejerna och deras familjer och kommer att fortsätta med det. Vi känner oss även trygga med de extra rutiner och säkerhetsåtgärder som vår teknikleverantör nu har vidtagit. Säkerheten är det allra viktigaste för oss och man ska alltid kunna känna sig trygg på en konsert på Gröna Lund, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund i ett pressmedelande.

Lars Nylin