27 augusti 2018

SVERIGETOPPLISTAN Entré grande av Ariana

Dynoro & Gigi D’Agostino är kvar som etta på singellistan med In My Mind [B1 Recordings/Sony]. Veckans starkaste entré gör annars Ariana Grande med Sweetener [Republic/Universal] direkt i topp av albumlistan och Brethin som ny 13 på singellistan.

Den starka inledningen för Ariana Grande innebär också den största svenska framgången i låtexport på ett slag. Max Martin har haft en central roll i tillblivelsen av nya albumet och bland credits finns även Ilya Salmanzadeh, Rickard Göransson och Peter Svensson. Svenskarna är bland annat involverade i just singeln Breathin [Republic/Universsal].

Drake är annars kvar som nummer 2 på singellistan med In My Feelings [Cash Money/Universal]. Hov1 är fortsatt nummer 3 med Still (se separat artikel).

Förra veckans klättrare Sandro Cavazza & P3G1 faller från 9 till 10 med High With Somebody [Universal/Universal]. Veckans klättrare i toppskiktet är Benny Blanco, Halsey och Khalid med Eastside [Friends Keeps Secrets/Universal] som går från 13 till 7. Calvin Harris och Sam Smith gör en stark start som 19 med Promises [Columbia/Sony].

Ny etta på Heatseeker är salig Aretha Franklin med Respect [Rhino Atlantic/Warner].

Lasse Stefanz är fortsatt kvar in topp av den fysiska listan med Forever [Mariann/Warner]. På samlingslistan toppar lika stabilt ljudspåret till filmen Mamma Mia! Here We Go Again [Polydor UK/Universal].

Ny etta på vinyllistan är de brittiska protohårdrockarna Judas Priest med Defenders Of The Faith [Columbia/Sony].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin