21 augusti 2018

Playground köper Roxy – Mårten Aglander ny VD

Musikbolaget Playground har förvärvat Leif Käcks samtliga aktier i Roxy Recordings. Roxy blir därmed ett helägt dotterbolag till Playground. Mårten Aglander, nu VD för Roxy, tillträder 1 september som ny VD för Playground. Mårten ersätter Jonas Sjöström som blir arbetande styrelseordförande.

– Det har varit en fantastisk resa med Roxy Recordings som jag startade 2006. Vi kan se tillbaka på en mängd framgångar med guldskivor och Melodifestivalvinster. 8 av våra album har varit listettor, 28 har legat topp 5. Vi har vunnit Melodifestivalen 3 gånger. Vi har haft stora internationella framgångar med Agnes. Vi har byggt en mycket stark katalog som jag är väldigt stolt över. Nu har jag bestämt mig för att gå vidare och det känns väldigt bra att kunna lämna över till Playground. Roxy kan inte hamna i bättre händer och med Mårten vid rodret blir det en väldigt naturlig överlämning, säger Leif Käck i ett pressmeddelande.

Mårten Aglander fortsätter:

– Förvärvet stärker både Roxy och Playground och våra artister på ett utmärkt sätt. Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla bolagen och Playgrounds redan mycket starka position i hela Norden. Jag har haft en oerhört spännande tid med Roxy och Leif och är tacksam för alla de år vi jobbat ihop.

 

Jonas Sjöström kommenterar:

– Förvärvet av Roxy är ett naturligt steg att ta när Playground fortsätter växa. Leif och Mårten har byggt ett fint bolag och en väldigt stark katalog och position på marknaden. En position jag är säker på vi nu kan fortsätta utveckla. Jag är samtidigt väldigt glad att detta lett till att Mårten accepterat att stiga in som min efterträdare som VD för Playground. Mårten har alla de kvalifikationer en bra VD i musikbranschen ska ha. Efter 40 år av olika VD roller i musikbranschen känns det rätt för mig att varva ner och istället vara en engagerad ägare och styrelseordförande. Playground är i dag nästan 50 medarbetare i Norden som behöver en dynamisk VD som kan utveckla företaget i en väldigt spännande tid för musikindustrin. Jag vet vilket bra team Mårten kommer till och jag är också tacksam att Torgny Sjöö fortsätter som vår COO och fortsätter hålla i administrationen i Malmö.

Fotnot: Playground Music Scandinavia grundades 1999 och är idag Nordens största indiebolag med kontor i Malmö, Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors, Tammerfors och Tallinn.

Lars Nylin