7 augusti 2018

Linda Sundblad i valfilm

Med valet fem veckor bort börjar artister dyka upp i olika kampanjsammanhang. Som Linda Sundblad, som gjort en version av Billy Braggs There Is Power In A Union till en valfilm från LO.

Låten och filmen släpptes i fredags och spelas just nu på biografer runt om i Sverige och förekommer även i sociala medier. Låten har spelats in med Tensta Gospelkör och finns förutom i filmen https://www.youtube.com/watch?v=ZaZlEvz7uMM även på Spotify.

Linda Sundblad hade internationella framgångar med bandet Lambretta under tidigt 00-tal och blev senare soloartist. Senast har hon varit aktuell med singeln Bridges. Sundblad är glad och stolt över uppdraget:

”Jag känner mig hedrad över att ha blivit tillfrågad att vara involverad i ett så viktigt sammanhang som valrörelsen. Det är en stark låt som handlar om människor som gemensamt vill göra samhället bättre vilket i år känns extra relevant då de goda krafterna måste fortsätta kämpa tillsammans för ett Sverige där alla får möjlighet att vara med under samma villkor och trygghet” säger hon i ett pressmeddelande.

Tipsa gärna MI om andra artister som gör låtar i valrörelsen.

Lars Nylin