30 juli 2018

Blixten & Co byter namn under Pride

För att uppmärksamma allas lika värde och sätta fokus på company-delen i sitt namn byter Blixten & Co ut sitt ”&” till ett hjärta under Pridefirandet. 

”Det gör vi inte enbart för att vi heter Blixten OCH Co utan för att vi också ÄLSKAR, och är direkt beroende av, alla de olika människor som jobbar tillsammans med oss. Det bolag vi är idag skulle inte existera utan denna mångfald”, skriver bolaget på sin hemsida.

I år är Stockholm Pride och West Pride i Göteborg värdar för Europride, vilket innebär att arrangemanget har en mer internationell prägel. Pridefirandet blir också längre och delas upp mellan de två städerna. Europride i Stockholm äger rum 27 juli till 5 augusti och tar sedan vid i Göteborg den 14 till 19 augusti.

Blixten & Co har jobbat medvetet med jämställdhet och inkludering de senaste åren och har bland annat jämställdhetsfrågan som en konsekvent post i budgeten. Bland kommande aktiviteter nämns utbildning om normkritik, funktionsvariation, ålder och religion.

Christel Valsinger