23 juli 2018

Rakare väg till Spotifys spellistor?

Möjligen blir det nu enklare, eller mindre svårt om man så vill, att nå till Spotifys viktigaste spellistor. Spotify har i dagarna introducerat en tjänst för outgivna låtar som gör att bolagets alla 100 redaktörer kan lyssna på helt färska låtar för att överväga placering i spellistor.

Med mer än 20 000 nya låtar varje dag uppladdade på Spotify har det varit en extrem flaskhals att nå till tjänstens attraktiva spellistor. Det blir tufft även i fortsättningen men med veckans nyhet – bolag lägger upp via Spotify Analytics, artister via Spotify For Artists – vidgas möjligen flaskhalsen en del. Tanken är att redaktörerna baserat i de uppgifter som lämnas ska få en effektivare databas att jobba  med.

”Den vanligaste frågan vi får är hur man kommer med på våra största spellistor. Vi har lyssnat på det och utveckalt det nya inslaget” säger Spotifys Nick Holmsten, som numera har titeln Vice President of Content & Global Head of Shows & Editorial.

Så här presenterar Spotify det nya inslaget: https://artists.spotify.com/blog/share-new-music-for-playlist-consideration

Lars Nylin