23 juli 2018

Nya Mamma Mia etta på biotoppen

ABBA-febern är lika ständig som julihettan. Mamma Mia! Here We Go Again rusar rakt in på första platsen på den svenska biotoppen. I USA placerar den sig som tvåa. 

Starten för den nya Mamma Mia-filmen – med samma huvudrollsinnehavare som i första filmen med Meryl Streep i spetsen plus namn som Cher och Lily James – blev en fortsättning på framgångssagan från  den första, som hade premiär i juli 2008. Ännu finns inga siffror för den svenska marknaden men Variety beräknar att den nya filmen ser ut att kunna dra in nästan 40 miljoner dollar, ungefär 350 miljoner kronor, på den amerikanska.

Mamma Mia! Here We Go Again har internationellt fått bra om än inte sensationell kritik och ligger bland annat på 6,2 på Rotten Tomatoes 10-gradiga skala.

Lars Nylin