9 juli 2018

MUSIKBOLAG Michel Petré till Ultra Music

Michel Petré blir managing director för skivbolaget Ultras skandinaviska satsning. Petré, som startade sin karriär i musikbranschen för 44 år sen har de senaste 13 åren varit delägare i Family Tree Music, som nyligen förvärvades av Sony Music.

Michel Petré kommer att arbeta med att hitta ny talang på den skandinaviska marknaden, såväl som att hitta hits från utlandet.

– I’m  thrilled  and excited  to start a new  chapter in my career. To  be working for one of the  best music labels such as Ultra is  an honor. I’ve known Patrick  Moxey for well  over 20 years and  I’m truly grateful to  get the possibility to work  with him and his great team, säger Michel Petré I ett pressmeddelande.

Patrick Moxey, VD Ultra Music:

– Michel  has a fantastic  track record for finding  new talent. I’m so pleased  that he’s joining the Ultra family  as his services are a great boost to  our knowledge and access to Scandanavian music  and beyond.

Ultra är ett så kallat major independent bolag och samarbetar med Sony Music. Bolaget startades i NY 1995 av Patrick Moxey, tidigare Polygram och Virgin Records. På bolagets roster finns bl a  Kygo, Steve Aoki och Benny Bennassi.

Christel Valsinger

Foto: Ultra Music. Michel Petre (tv) och Patrick Moxey (th) fotograferade stående vid La Monnaie-museet i Paris framför Sofi Tukkers scen som inrättades för ”Treehouse”-turnén och trädskulpturen av konstnären Subodh Gupta.