29 juni 2018

Sony/ATV startar Stellar Songs Scandinavia

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia, brittiska Stellar Songs och norska MER har tillsammans startat ett nytt förlagssamarbete under namnet Stellar Songs Scandinavia.

Avtalet och samarbetet inkluderar MERs existerande katalog, men även ett nytt samarbete initierat av de tre parterna, kallat Stellar Songs Scandinavia. Samarbetet innebär att de tre parterna tillsammans kontrakterar och utvecklar artist- och låtskrivartalanger, med MERs studiokomplex i Oslo som kreativ bas.

MER är ett norskt musikbolag baserat i Oslo grundat av Gunnar Greve, som även är manager för den norska artisten Alan Walker. MER representerar förutom Alan Walker även bl.a. Mood Melodies, som utöver att ha co-skrivit Alan Walkers musik även var med och skrev den Grammy-nominerade världshitten Stay med Zedd & Alessia Cara.

Stellar Songs är ett musikförlag grundat av Sony/ATV tillsammans med Tim Blacksmith och Danny D tillsammans med norrmännen Tor Erik Hermansen och Mikkel Eriksen, mer kända som världsproducenterna Stargate. Stellar representerar bl a namn som Sam Smith, Charli XCX och Emeli Sandé.

– Jag och teamet på MER är otroligt glada över det här samarbetet. Vi har jobbat nära både Sony/ATV och Stellar Songs länge och det känns väldigt bra att tillsammans ta nästa kreativa steg tillsammans med dem. Mellan oss, den fantastiska talang och det momentum som finns i Norden, så är jag säker på att vi kan skapa fantastisk musik tillsammans, säger Gunnar Greve i ett pressmeddelande.

Johnny Tennander, VD på Sony/ATV fortsätter:

– Det här känns fantastiskt kul. Tim och Danny och Stargate har länge varit en del av Sony/ATV-familjen och vi har jobbat nära i många år. Vi lärde känna Gunnar och det fantastiska teamet på MER när vi började jobba med Alan Walker och Mood Melodies och vi insåg snabbt att vi alla delade samma visioner och idéer. Att få skriva det här kreativa kapitlet tillsammans med dem är väldigt inspirerande.

Tor Erik Hermansen, från Stargate säger:

– Vi är väldigt glada över att välkomna Gunnar och hans MER team till Stellar Songs. Han har ett fantastiskt öra för talang och ett ostoppbart driv, han kommer att passa väldigt bra in i Stellar-familjen.

Lars Nylin

På bilden från vänster Johnny Tennander, Gunnar Greve, Danny D, Tim Blacksmith, Gilbert Lunde (MER) och Yonas Aregai (MER).