22 maj 2018

ORGANISATION Gunno Sandahl tar över Svensk Jazz

Vid helgens Jazzriksdag i Halmstad valdes Gunno Sandahl till ny förbundsordförande för Riksförbundet Svensk Jazz.

Gunno Sandahl har varit kulturchef för riksorganisationen Folkets Hus och Parker och ordförande för bland annat Ideell Kulturallians. I sitt inledningstal betonade han vikten av att fortsätta arbeta med att hålla jazzlivet öppet i förhållande till både musik och människor. Han slog också fast att jazzen i ännu högre grad bör nå ut i hela landet:

– Jag ser fram emot att vara ordförande för Svensk Jazz och slåss för att vi får musikalisk mångfald över hela landet. Det är dags att lämna en föråldrad fördelning av resurser till musiklivet och skapa ett stödsystem där olika musikfält får utvecklas på lika villkor. Ett modernt innovationsland som Sverige behöver arenor för jazz i varenda kommun, säger Gunno Sandahl i ett pressmeddelande.

Övriga nya styrelseledamöter blev Almaz Yebio, vice ordförande, och ledamöterna Vanessa Liftig och Hans Olding.