22 maj 2018

ARTIST Robyn avslöjar ”nästan färdigt” album

I en intervju inför publik under Red Bull Music Festival i New York har Robyn avslöjat att ett nytt album inte långt borta. Hon berättade också om inspirationen till albumet och att hon själv producerat mer denna gång.

”It’s not finished yet but it’s almost there”, sa Robyn intervjun, som gjordes av artisten Kindness, inför en fullsatt sal på MOMA i New York, under Red Bull Music Festival den 21 maj.

Till sitt kommande album har hon producerat mer av musiken på egen hand och väntat längre med att släppa in samarbetspartners. Den nya musiken är influerad av hennes upplevelser av psykoanalys och har också påverkats av förlusten av vännen och samarbetspartnern Christian Falk, som gick bort 2014, berättar hon i intervjun. Musikaliskt finns där inspiration från ”allt från 90-talshouse, till klubbmusik, Michael Jackson, Janet Jackson och Prince.”

Hon avslöjar också att hon har material på gång med legendariska houseproducenterna Jimmy Jam och Terry Lewis, som dock inte är färdigt.

En av låtarna på det kommande albumet är Honey, som i en första version hörts i den avslutande säsongen av tv-serien Girls. Låten handplockades av seriens skapare Lena Dunham, som hjälpte till att lyfta Robyns karriär i USA när hon använde Dancing On My Own i seriens första säsong.

Samtalet mellan Robyn och Kindness går att se fram till kl 19.30 den 22 maj på Redbulls hemsida.

Christel Valsinger