8 maj 2018

PODCAST Ny säsong av Equalizer

Den första säsongen av Equalizer Podcast gästades av bl a Tove Lo, First Aid Kit och Zara Larsson. Nu är det dags för en ny säsong och premiäravsnittet gästas av Sabina Dumba. Linnea Henriksson har dessutom fått sällskap i programledarrollen.

Det är Evyn Redar, som tagit plats vid Linnea Henrikssons sida i podcaststudion, för att intervjua låtskrivare, producenter och artister som identifierar sig som kvinnor. Evyn har tidigare programlett produktioner för SVT och SR och hon har också varit journalist och krönikör på Metro.

Vid sidan av programledarjobben är hon fritidsledare på en ungdomsgård och projektledare åt Gärigheter – en plattform som arbetar för en representativ medie- och kommunikationsbransch.

– Jag älskade första säsongen av Equalizer därför känns det jättekul att få göra säsong 2 tillsammans med Linnea! Jag tycker Equalizer är en glänt-öppnare för en bransch som oftast har väldigt stängda dörrar. Det är ett sätt för unga tjejer att lära sig och få tips om vilka yrken som faktiskt finns, samt hur branschen fungerar. Sen är jag såklart jättepeppad på att få sitta i studion och mysa med så fantastiska artister, säger Evyn Redar.

Linnea Henriksson beskriver Evyn som en ”riktig toppenperson”.

– Det är roligt att just teama upp med någon som inte jobbar i musikbranschen, men som är så musikintresserad och kunnig. Vi kompletterar varandra bra!

Från den tidigare säsongen tar hon med sig en mängd inspirerande samtal om vad musikskapande kan handla om.

– Jag var speciellt glad över att få höra Kicki Danielsson prata om hur hon skriver texter och hennes relation till dem som sångare,  då jag insåg hur lite jag visste om det innan. Överlag är det ju det som jag vill med podden för egen del. Att få det att bli självklart att musikskapandet står i fokus och att sätta lite ny standard för hur vi pratar med och vad vi pratar om med kvinnliga musikskapare.

Equalizer Podcast är skapad av Spotify inom ramen för Equalizer Project, ett projekt för att öka jämställdheten och mångfalden i musikbranschen, där även Musikförläggarna och MXM förlag ingår.

Den nya säsongen har inletts med Sabina Dumma som gäst och framöver kommer Molly Sandén, Silvana Imam, Peg Parnevik, Cherrie, Mabel, Sarah Klang och Tove Styrke att prata om livet som musikskapare. Dessutom kommer Evyn att etta olika yrkesroller i musikbranschen, såsom A&R, producent, VD och manager.

Ett nytt avsnitt släpps varje måndag. Du hittar dem här: https://open.spotify.com/show/5DdV2myzj0tbiXHrjjPCVE

Christel Valsinger

Foto: Alma Westlund