7 maj 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 18 Avicii fortsätter att dominera

Avicii fortsätter att helt dominera de största listorna inklusive de fyra första platserna på singellistan. Men Post Malone spränger sig in och toppar även albumlistan med nya Beerbongs &Bentleys (Republic/Universal).

På Sverigetopplistans topp 10 är även denna vecka 7 Avicii-låtar med Without You (feat. Sandro Cavazza)[Universal/Universal] kvar som etta. Efter detta följer ytterligare tre låtar signerade Tim Bergling.

På den separata listan för svenskt är 15 av topp 20 med Avicii, faktiskt en fler än förra veckan.

På albumlistan är dominansen nästan lika stor även denna vecka. Post Malone går alltså in i topp, men sedan är det Aviciis namn som gäller med Avicii (01), följt av True och Stories [Avicii Music/Universal/Universal].

Högst placerad av övriga på singellistan är Hov1:s tidigare etta Hon dansar vidare i livet [ChimChim/Universal] som nu finns på plats 5. Denna vecka finns det också en stark nykomling i Post Malones Better Now (Republic/Universal) på plats 7. Post Malone har också ett antal starka placeringar längre ner, inklusive att Psycho går från 22 till 11.

Ny etta på Heatseeker är Elina med Wild Enough (Blink Music), upp från 7 på den listan.

Melodifestivalen 2018 [Warner/Warner] toppar fortsatt samlingslistan. En fysiska listan tappas däremot till Donnez som går in i topp med Grabbarna från landet (Atenzia/Atenzia). Vinyllistan har en ny etta i Ulf Lundells trippelalbum Skisser (Rockhead/Warner Music).

Lars Nylin