30 april 2018

POLAR MUSIC PRIZE Ny tech-konferens gör Polar Talks sällskap

Polar Tech ska sätta ljuset på frågor kring hur kreativa krafter inom musik och teknik kan samverka. Den nya konferensen följs av Polar Talks och intervjuer med årets mottagare av Polarpriset.

Polar Talks är ett årligt återkommande arrangemang i samband med utdelningen av Polar Music Prize, med samtal och föreläsningar kring det återkommande temat ”the power of music”. Årets Polar Talks äger rum den 13 juni på Kungliga Musikhögskolan och innefattar den nya konferensen Polar Tech, som ska utforska  hur kreativa krafter inom musikvärlden och teknisk utveckling kan samverka.

Programmet har kurerats av Lisa Lindström (vd Doberman) och Anna Ryott (vice vd Norrsken Foundation) och frågor kring utbildning och integration i tech- och musiksammanhang kommer att stå i fokus. Ashish J Thakkar (grundare Mara group), Sophia Bendz (Executive in Residence, Atomico, tidigare global marknadschef på Spotify), Dr Ahmad Sarmast (The Afghanistan National Institute of Music) och Songlines är några av namnen som besöker den första upplagan av konferensen.

Polar Tech följs av Polar Talks, där Alfons Karabuda (Ordförande i Polar Music Prize prisnämnd) kommer att diskutera mångfald, gemenskap och tillgänglighet inom musikens värld med bland andra Josephine Forsman (Sahara Hotnights, Casablanca), hovsångerskan och operastjärnan Malena Ernman samt organisationen ShareMusic & Performing Arts.

Dagen avslutas med intervjuer av årets pristagare. Dr Ahmad Sarmast, grundare av The Afghanistan National Institute of Music intervjuas av journalisten och Afghanistan-experten Lasse Bengtsson och Lars Ulrich från Metallica intervjuas av musikjournalisten Jan Gradvall.