24 april 2018

MUSIKBOLAG Maxida Märak i avtal med Playground Music

Artisten Maxida Märak har skrivit ett exklusivt avtal med Playground Music och inleder samarbetet med utgivning av hennes version av örhänget Vill du se en stjärna.

Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på den svenska musikscenen. En unik artist som gör saker och ting på sitt helt unika sätt. Detta märktes inte minst under senaste upplagan av Melodifestivalen 2018 där Maxida bjöds in som mellanakt för att tolka en tidlös svensk klassiker. Resultatet blev en imponerande uppvisning där artist, låt, produktion och framförande kom samman på ett helt magisk och episkt vis” skriver Playground i ett pressmeddelande.

Maxida Märak själv kommenterar sin debut på Playground:

Vill ni se en stjärna var en sån där låt som gick snabbt att skriva klart. Inte för att den är enkel, utan för att den är självklar. Den var menad att komma nu, och tiden var helt rätt. Det säger någonting om vår samtid när en låt som har näsan 70 år på nacken, känns enkelt att kombinera med nutidens sound och budskap. Att köra den här låten live är kraft, råhet och framtid.

Nu släpps låten, producerad i samarbete med heta duon MADFUN som även jobbat med bland andra Kygo och Ellie Goulding.

– Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Playground. Deras moderna förhållningssätt till musikbranschen och deras stora engagemang är precis det vi letat efter, säger Anna TenfältSummit Music Management.   

– Som A & R letar man hela tiden efter artister som känns självklara. Som har det där lilla extra och som verkligen kan nå ut brett och stort till massorna, och hela tiden med full integritet. Vi är helt övertygade om att Maxida har allt det där och vi ser fram emot denna resa ihop, säger A & R Patrik Larsson på Playground Music.

Singeln släpps den 27/4. Under sommaren spelar även Maxida Märak live bland annat i samband med Musikens Makt, Storsjöyran, Statement, Piteå Dansar och ler, Lundakarnevalen, Öland Roots och Stockholms Kulturfestival.

Lars Nylin

På bilden fr v Patrik Larsson, Anders Engström (båda Playground), Maxida Märak, Anna Tenfält och Jonas Sjöström (VD Playground Music).