23 april 2018

ORGANISATION Thorsten Sauer ny vd på ICE

Stims internationella samarbetsbolag ICE samlas under en ledning och Thorsten Sauer har utsetts till ny VD för det samlade ICE.

Thorsten Sauer har tidigare varit President of Broadcast and Media Services på Ericsson och har hjälpt till att bygga upp en av de största aktörerna i den sektorn, med kunder som BBC, ITV, Disney och Viacom.

– I am delighted to be joining ICE and look forward to working with an experienced team and organisation that is so highly regarded in the industry. I believe that by combining the strength of the different ICE companies, we are in a great position to deliver best-in-class services to the industry in these exciting times, säger Sauer i ett pressmeddelande.

– I en allt mer digital värld är det extremt viktigt att Stims anslutna musikskapare och förlag får bästa möjliga licensavtal och förvaltning. Rekryteringen av Thorsten Sauer bådar gott för denna viktiga uppgift, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd Stim.

Samtidigt med anställningen av Thorsten Sauer annonseras planer för att slå ihop ICE Operations och ICE Services till ett bolag under namnet ICE. Markus Nees, tidigare VD för ICE i Sverige och Tyskland fortsätter inom ICE som Chief Operating Officer.

– Since its inception, the vision of ICE has been to serve our customers in the multi-territory music licensing market through a flexible suite of services designed to speed up online licensing, online processing and operating the largest aggregation of repertoire from the world’s most advanced copyright database, kommenterar Rainer Minz, ordförande för ICE styrelse i pressmeddelandet.

Lars Nylin