15 april 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 15 Hov1 totaldominerar

Det går just nu att sammanfatta de tyngsta svenska topplistorna med tre bokstäver och en siffra. Hov1 totaldominerar såväl singel- som albumlistan. Etta på singellistan är fortsatt Hon dansar vidare i livet [Chimchim/Universal] medan Gudarna på Västerbron går in som etta på albumlistan samtidigt som förra årets debutplatta är nummer tre.

Den mäktiga starten för Hov1:s nya album ger en lista som liknar den när akter som Ed Sheeran eller Justin Bieber släppt nytt.  Utöver ettan har kvartetten låtar på plats 4 (titellåten, upp från 21), 11,12, 14, 15 och 20. På den särskilda listan för svenskt är 11 av 20 högst placerade titlar med Hov1. Albumet har en listandel på 23% och dominansen för Stockholmsakten understryks alltså av att debuten ligger trea, upp från fyra.

Alla elva låtar på albumet gick in topp 30 på Spotify, lägsta placeringen blev nummer 26. Detta har inte hänt sedan Veronica Maggio släppte sitt album Satan i gatan. Albumet fick över 1,6 miljoner streams de första 24 timmarna.

Men allt är ändå inte Hov1. Rudimental håller ställningarna som nummer 2 med These Days [Atlantic/Warner].  Kygo & Miguel klättrar från 7 till 3 med Remind Me To Forget (Kygo/Sony).

Veckans nyhet utöver Hov1 är Drake som går in som 21 med Nice For What [Young Money/Universal].

Etta på Heatseeker är nu Taylor Swift med Delicate [Big Money/Universal].

Samlingen Melodifestivalen 2018 [Warner/Warner] är fortsatt etta på samlingslistan liksom på den fysiska listan. Att notera från övriga albumlistor är att svenska Spiders går in som etta på vinyllistan med Killer Machine [Kreator/Universal] och att samma titel är 3 på den för fysisk försäljning,

Alla listfakta finns som alltid på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin