8 april 2018

ARTIST Gyllene Tider gör svenska VM-låten

Det svenska VM-laget i fotboll kommer att bäras fram av en mäktig hejaklack med Halmstadanknytning i sommar. Det är nämligen Gyllene Tider som gör Svenska Fotbollförbundets officiella VM-låt ”Bäst när det gäller” – påhejade av gästartisten Linnea Henriksson.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle.

– Jag hade faktiskt haft titeln i huvudet ett tag, men nu fick man ju en anledning att skriva färdigt en text också. Det blev dels en liten historia om ett par som är bäst när det gäller men också en text fylld av fotbollsreferenser som de flesta känner igen. Linnea Henriksson var med oss på vår senaste turné för några år sedan och vi blev superglada att hon vill vara med på den här resan också.

Bäst när det gäller spelades in i mitten av mars med rutinerade teknikern Stefan Boman och Gyllene Tider själva som producenter, vilket har resulterat i ett lätt uppdaterat sound för Halmstads popstoltheter.

– Stefan är grymt duktig och när vi var klara med inspelningen mixades allt galant av Christoffer Lundquist nere i Skåne, berättar Micke Syd i Gyllene Tider.

Och hur låter det då?

– Precis som när Halmia tar ledningen på Örjans vall en vacker dag, skrattar Per Gessle.

Håkan Sjöstrand, Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare:

– Det har funnits ett enormt intresse från en rad artister att skriva VM-låten – att det blev Gyllene Tider känns helt rätt. För mig är Gyllene Tider synonymt med sommar, glädje och hits som förenar generationer. Nu krävs bara att vi presterar på planen också för att det ska bli en magisk VM-sommar.

Låten släpps till allmänheten i samband med att VM-truppen samlas i slutet av maj.

Lars Nylin