26 mars 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 12 Felix Sandman kvar i topp

Melodifestivalen dominerar vidare i toppen av singellistan. Även denna vecka med slutfinalens tvåa Felix Sandman i topp med Every Single Day [Ten/Sony]. Men nu med Samir & Viktor som tvåa med Shuffla (Warner/Warner). Ny etta på albumlistan är XXXTentacion med ? (Caroline International/Universal).

Vinnaren Benjamin Ingrosso är nu trea med Dance You Off [Ten/Sony] och även i övrigt faller Mellolåtarna ett antal placeringar. Istället återvänder ett antal låtar som dominerade innan finalen, som Drakes tidigare etta God’s Plan (Cash Money/Universal), som går från 6 till nu 4.

Stark nykomling är Hov1 som denna gång startar som 8 med Gudarna på Västerbron (Universal/Universal). Hov1 hade en etta ihop med Jireel i höstas, låten Pari, annars är det vid denna nivå Stockholmsakten oftast nått med sina singlar.

En annan stark nykomling är Kygo & Miguel med Remind Me To Forget (Kygo/Sony) som 11. Kygo har haft sju topp 10-låtar och även han en etta, Stole The Show år 2015.

Floridarapparen XXXTentacion toppar inte bara albumlistan för första gången, han går också från 24 till 9 på singellistan med Sad! (Caroline/Universal).

Trots visst tapp är det fortfarande samlingen Melodifestivalen 2018 [Warner/Warner] som är etta på samlingslistan liksom den fysiska listan.

Judas Priest fick alltså släppa albumtronen med Firepower [Columbia/Sony], men toppar fortsatt vinyllistan.

Ny etta på Heatseeker är 6IX9INE med Billy (Scumgang/Universal) och fullföljer veckans rutin med uppdaterade stavningar av akter.

Lars Nylin