25 mars 2018

MUSIKBOLAG 20/20 Records i talangjakt med Vitamin Well

20/20 Records och dryckesproducenten Vitamin Well lanserar musikprojektet Prepare. En satsning för att hjälpa ungdomar som vill satsa helhjärtat på en karriär inom musiken.

– Intresset kring projektet har varit enormt och vi har fått in massor av ansökningar. Det blir en spännande resa tillsammans med Vitamin Well och deltagarna som brinner för musik, säger Isabella Sedman, projektledare för Prepare i ett pressmeddelande.

I korthet beskrivs Prepare så här av de ansvariga:

Studenter som läser musikrelaterade program på Fryshuset får ansöka till Prepare. Det kan handla om ungdomar som drömmer om ett yrke som artist, producent, låtskrivare eller något annat inom musikbranschen. Efter ansökan får de antagna studenterna genomföra en audition hos 20/20 Records.

– Det är en otrolig möjlighet att skaffa sig kontakter, lära sig mer om musikbranschen och att jobba med andra. Direkt när jag hörde om detta projekt så blev jag väldigt taggad, säger Oscar Näckdal, 18 år, antagen till Prepare.

Under året får sedan deltagarna chansen att bli coachade av etablerade producenter, artister och managers som fungerar som mentorer. De får dessutom tillgång till 20/20 Records studio för att spela in musik.

– Vi har haft idén under en längre tid och jag är jätteglad att så många sökte och visade intresse. Tillsammans med Vitamin Well är jag övertygad om att vi banar väg för framtidens talang, säger Andreas Grahn, VD 20/20 Records.

Vid fyra tillfällen arrangeras inspirationsdagar med gästföreläsare inom musikbranschen. Projektet mynnar ut i spelningar där deltagarna får framföra musiken de jobbat med under året.

– Prepare är ett spännande och inkluderande projekt som rimmar med hur vi vill arbeta med musik. Det bygger på förberedelser och utveckling, det ska bli grymt kul att följa ungdomarnas resa och att arbeta tillsammans med 20/20 Records, säger Petter Ericson Hållén, Marketing Manager på Vitamin Well.

20/20 Records har arbetat med artister som Lazee, Norlie & KKV och Paul Rey. Producenterna i teamet har även gjort musik till Sabina Ddumba, Molly Sanden, Danny Saucedo, Oscar Zia, Mwuana och Norlie & KKV och samarbetat med internationella artister som Snoop Dogg.

Under året kommer Vitamin Well lägga upp klipp och bilder från projektet. Audition-dagarna genomfördes 8-9 mars hos 20/20 Records.

Lars Nylin