12 mars 2018

Ny utställning på ABBA The Museum

ABBA slutade uppträda tillsammans 1982, men medlemmarna fortsatte som bekant sina musikaliska resor ändå. Nu kompletteras ABBA The Museum med en utställning om  Anni-Frid, Björn, Benny och Agnetha, åren efter  ABBA.

Fem år efter öppnandet av ABBA The Museum, öppnar nu en utställning som fokuserar på ABBA-medlemmarna åren efter uppbrottet. Besökarna tas med på en resa genom årtionden av musik med fokus på Anni-Frid, Björn, Benny och Agnetha.

– Precis vad som helst kan ske – och har skett – när kreativiteten släpps fri. Den nya utställningen kommer bjuda på många guldkorn, säger Anni-Frid Lyngstad

– Eftersom vi har riktat skaparlusten åt så många håll efter ABBA-åren är den nya utställningen som ett härligt nöjesfält, säger Björn Ulvaeus.
– Och det mest fantastiska är att resan aldrig tycks ta slut. Vi är på väg in i nya spännande äventyr, det kommer mera!

– Vi tog aldrig riktigt farväl av varandra. Vi ville prova nya saker, och tiden verkade aldrig rätt för ett återförenande. Men musiken har jag förstås aldrig lämnat. Mycket av det vi åstadkommit under åren efter ABBA presenteras nu i utställningen, säger Benny Andersson

– ABBA-historien slutade inte 1982. Det ena gav det andra, och resan fortsätter. Det ser vi nu i denna utställning, säger Agnetha Fältskog

Utställningen öppnar den 8 maj.

Christel Valsinger