12 mars 2018

FÖRLAG Felix Jaehn till Warner/Chappell

Felix Jaehn, tysk miljardstreamande DJ och producent, har skrivit ett globalt avtal med Warner/Chappell som har det svenska W/C-kontoret i en huvudroll.

Felix Jaehn fick först uppmärksamhet 2015 med en remix av den jamaikanske artisten OMI:s låt Cheerleader, en remix som blev etta i 68 länder inklusive USA och England. I dag har Jaehns olika låtar streamat totalt 1,5 miljarder gånger bara på Spotify.

Jaehn har nu slutit ett avtal med Warner/Chappell där förlagets svenska kontor får en huvudroll. Arvid Frisk och Dan Karlström blir Jaehns närmaste A&R:s.

Lars Karlsson, VD för Warner/Chappell i GAS och Norden säger:

– Jag kan inte uttrycka hur upphetsad jag är över att Felix blir en del av Warner/Chappell-familjen. Detta är stora nyheter för våra team i Tyskland och Norden, som kommer att arbeta nära honom – men också för vår hela globala verksamhet som inte kan vänta på att få ta Felix musik till världen.

Lars Nylin

På bilden, stående från vänster: Markus Hedke (Warner/Chappell Tyskland), Yvonne Sill (Warner/Chappell Tyskland), Arvid Frisk (Warner/Chappell Scandinavia), Daniel Standke (manager), Dan Karlström (Warner/Chappell Music Scandinavia), Natascha Augustin (Warner/Chappell Tyskland), Max Breinbauer (Warner/Chappell Tyskland). Sittande: Felix Jaehn och Lars Karlsson (VD Warner/Chappell Tyskland, Österrike, Schweiz och Norden).