5 mars 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 9 Mello skakar om, Post Malone i topp

Det här är veckan när Melodifestivalen invaderat listan. Men nya ettan kommer från helt annat håll, Post Malone får årets andra etta med Psycho (feat. Ty Dolla Sign) [Republic/Universal]. På albumlistan firar Ed Sheeran ett år på listan med att Divide [East West/Warner] åter finns i topp.

Veckans klättrare i toppskiktet är Mendez, som går från 32 till 5 med Everyday [Universal/Universal]. Därmed är Mendez högst placerade i en kollektion mellolåtar som nu på allvar intar listan. Samir & Viktor går in som 6 med Shuffla [Warner/Warner], Felix Sandman startar som 9 med Every Single Day [Artist House/Ten/Sony] och Benjamin Ingrosso som 13 med Dance You Off [Ten/Sony].
Dessa ihop med ett antal kollegor från festivalen gör att samlingen Melodifestivalen 2018 [Warner/Warner] som nyhet toppar såväl samlingslistan som den fysiska listan.
Men i topp finns alltså rap, och Drake faller bara till andra plats med God’s Plan [Cash Money/Universal]. Passande nog toppar Logic Heatseeker med 44 More [Def Jam/Universal] samma vecka som genregiganten Kendrick Lamar besökte Sverige.
För de mest anmärkningsvärda fallen från förra veckan stod Hov1, ner från 14 till 33 med Heartbreak [Svenska Inspelningar/Universal] och Benislav, ner från 21 till 61 med Opa Bratan [Universal/Universal].
bob hund toppar vinyllistan med sitt andra album och har en titel med från sitt nyligen startade ambitiösa återutgvningsprojekt [Silence/Border].

Lars Nylin