27 februari 2018

PRIS Denniz Pop Awards öppnar ansökan

Förra året slog Denniz Pop Awards rekord med över 4000 inskickade låtar. Till sist stod producenten och låtskrivaren Agrin Rahmani och bandet Flat Earth Society som vinnare i Årets Rookie-kategorierna. Nu öppnar ansökningen till årets pris. Juryn består av bland andra Max Martin, Tove Lo och stora delar av Cheiron-gänget.

– Denniz Pop Awards arbetar med att föra Dagges arv vidare genom att upptäcka och premiera ung talang. Vi har sett att en vinst i Denniz Pop Awards ger ett enormt erkännande i musikbranschen internationellt. Och det är precis den knuffen vi vill ge nästa generations stjärnartister och producenter, säger Jacob Schulze, juryordförande och initiativtagare till Denniz Pop Awards, året när det gått 20 år sedan Dag “Denniz Pop” Volle gick bort.

I priset Årets rookie artist/band och Årets rookie producent/låtskrivare ingår en check på 10 000 dollar. Sedan starten 2013 har sammanlagt 100 000 dollar delats ut till lovande musiktalanger. Priset delas ut under en galakväll den 6 juni.

Juryn består av några av Sveriges största musiknamn; Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson. Personer som, tillsammans med Denniz Pop, bidragit till “det svenska musikundret” och själva haft stora internationella framgångar i musikbranschen.

Denniz Pop Awards delar ut priserna:

Årets rookie låtskrivare/producent (10 000 dollar)
Årets rookie artist/band (10 000 dollar)
The Grand Prize (hederspris till årets internationella framgång)
Årets MVP (hederspris)

Viktiga datum, Denniz Pop Awards 2018:

27 april: Sista dag att skicka in ansökningar.
14 maj: Juryn presenterar tre nominerade i varje rookie-kategori
14 maj till den 5 juni: Folkets röster på de sex nominerade i rookiekategorierna.
6 juni: Vinnarna avslöjas och priser delas ut under Denniz Pop Awards galamiddag.

Ansökningar till Denniz Pop Awards 2018:

De artister, låtskrivare och producenter som vill anmäla sin musik till Denniz Pop Awards gör det genom att skicka in sina bidrag via hemsidan. Där går det också att nominera personer till the Grand Prize och MVP-priset och på så sätt hjälpa juryn i deras arbete. Den 14 maj avslöjar juryn tre nominerade i varje rookie-kategori och sedan har allmänheten chans att tycka till om de nominerade genom att rösta på bidragen.

Länk till ansökningsformuläret för rookie-kategorierna: http://www.dennizpopawards.com/enter/
Länk till Honorary-priserna: http://www.dennizpopawards.com/nominate/

Läs mer här: http://www.dennizpopawards.com/