26 februari 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 8 Drake utmanad etta

Drake är kvar som etta med God’s Plan [Cash Money/Universal]. Men Bazzi går starkt från 11 till 4 med Mine [ZZZ/Warner] och Post Malones nya singel toppar på Spotify, så nästa vecka kan det hända saker i toppen av singellistan. På albumlistan toppar Sarah Klang med Love In The Milky Way [Pangur/Bengans] men Imperial State Electric startar starkt med Anywhere Loud som toppar den fysiska listan och även vinyllistan.

På singellistan är Rudimental kvar på plats 2 med These Days [Atlantic/Warner], nu bara några andelstiondelar bakom Drake. Här gör Joakim Lundell ännu en stark start. Nya Hazardous [Ninetone/Universal] går in som nummer 5. Det innebär att den även är starkaste svenska låt denna vecka eftersom Hov1 tappar från 6 till 14 med förra veckans nykomling Heartbreak [Svenska inspelningar/Universal].

En bit ner går Benislav in som 21 med Opa Bratan [Universal/Universal]. Om MI hänger med i svängarna handlar det om YouTubern Ben Mitcus, men korrigera oss gärna.

Mendez startar som 32 med Everyday [Universal/Universal] och blir därmed den hittills högst placerade låten från årets Melodifestivalen.

Ny etta på Heatseeker: Frank Ocean med Moon River [Blonde].

På albumlistan gör turnéaktuelle Tomas Andersson Wij entré som nummer 2 med Avsändare okänd [Playground/Playground] och i ingressen nämnda Imperial State Electric som nummer 4.

Fortsatt etta på samlingslistan är musiken till filmen Black Panther [Interscope/Universal] med avsändare i Kendrick Lamar, The Weeknd och SZA.

Lars Nylin

Lars Nylin