26 februari 2018

MELODIFESTIVALEN Mariette och Rolandz till final

Mariette och Rolandz blev de sista artisterna att direktkvalificera sig för finalen, i Melodifestivalens fjärde deltävling  i Örnsköldsvik i lördags. Nu är också duellerna klara för Andra Chansen.

Favorittippade Mariette tog sig för tredje gången till final i Melodifestivalen. Låten For You, skriven av Jörgen Elofsson, som tidigare har skrivit musik åt artister som Britney Spears och Kelly Clarkson, framfördes på ett upphissat podium, utan sällskap av dansare eller kör. Vinnarpartnern Rolandz med Robert Gustafsson i spetsen, var desto fler på scenen, i glittriga kostymer och med stöd av studsig kör. Låten Fuldans är skriven av Gustafsson själv i samarbete med två rutinerade låtskrivare i sammanhanget: Fredrik Kempe och David Kreuger.

Till Andra Chansen gick Felix Sandman med Every Single Day (Felix Sandman,  Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James Nornes, Jake Torrey) och Olivia Eliasson med Never Learn (Anton Ewald, Jonas Wallin, Astrid S).

Duellerna för Andra Chansen i Kristianstad är nu klara och ser ut som följer:

Margaret: In My Cabana möter Moncho: Cuba Libre

Renaida: All The Feels möter Olivia Eliasson: Never Learn 

Felix Sandman: Every Single Day möter Mimi Werner: Songburning

Sigrid Bernson: Patrick Swayze möter Mendez: Everyday

Christel Valsinger