20 februari 2018

TV Stjärnornas stjärna letar den ultimata artisten

I den nya underhållningserien Stjärnornas stjärna vill TV4 utse den ultimata artisten. Programmet leds av Petra Mede och har premiär i TV4 och på TV4 Play 17/3.

I programmet möts åtta etablerade artister för att göra upp i en helt ny musiktävling. Det bjuds på en musikalisk mångkamp där artisterna framför tolkningar av kända hits från helt andra musikstilar än de är vana vid, som country, latin, hårdrock, soul, opera, syntpop, musikal, svenska visor och disco. TV-tittarna avgör vem som gjorde det bäst och vem som i slutet av säsongen koras till Stjärnornas stjärna.

– Vi har Sveriges modigaste artister. De vågar ge sig ut på tunn is i musikstilar de aldrig testat förr. Ola Salo som countryartist, Pontare som latinstjärna och LaGaylia som hårdrockare vill i alla fall jag se, säger Hans Abrahamsson exekutiv producent

Artisterna som medverkar i Stjärnornas stjärna:

Ace Wilder, Casper Janebrink, LaGaylia Frazier, Linda Pira, Ola Salo, Roger Pontare, Tommy Nilsson, Wiktoria Johansson.

I Stjärnornas stjärna finns en expertpanel med musikjournalisten Jan Gradvall, känd bland annat som popprofessorn i TV4:s Nyhetsmorgon och den meriterade sångpedagogen och musikproducenten Zannah Hultén. Varje vecka gästas programmet av ytterligare en expert på veckans genre som coachar artisterna och ger feedback på varje framträdande. Men det är alltid tittarna som avgör, den artist som fått minst antal tittarröster varje vecka måste lämna tävlingen. I finalen gör slutligen två artister upp om vinst och ära, men det är bara en som kan koras till Stjärnornas stjärna – den ultimata artisten.

Lars Nylin