13 februari 2018

FESTIVAL/KONFERENS Dubbla rekord för Where’s the Music

Den fjärde upplagan av konferensen och festivalen Where’s the Music slog dubbla rekord, uppger arrangören. Festivaldelen blev dessutom slutsåld.

5145 besökare tog sig mellan konserterna på klubbarna och barerna i industrilandskapet i Norrköping under Where’s the Music. Det är nytt rekord uppger arrangerande FKP Scorpio i ett pressmeddelande. Rekordmånga delegater kom också till konferensdelen under fredagen och lördagen men någon delegat-siffra uppges inte.

Under festivalen arrangerades också för första gången en gala för GAFFA-Priset. Galan leddes av Frej Larsson och Joy M’Bathaoch priser delades ut i 16 kategorier. Storvinnare blev Zara Larsson, som plockade hem priset i kategorierna Årets album, Årets soloartist och Årets låt (Symphony).

Under lördagens gala delade även festivalorganisatörerna FKP Scorpio ut Viola Beach Memorial Award, till minne av gruppen Viola Beach som tillsammans med sin manager avled i en bilolycka på väg från festivalen 2016. Årets utmärkelse gick till den norska artisten Fieh och Anna Kornelia Åberg, som är A&R, manager samt grundare av BLNK Music.

– Det har varit en så fantastisk helg. Förra året såg vi hur Norrköpingsborna verkligen tog Where’s the Music till sina hjärtan och vandrade mellan scenerna för att upptäcka ny, grym musik. I år såg vi hur intresset och responsen från den internationella musikbranschen blev ännu högre. Where’s the Music har verkligen blivit en festival som utländska artister jättegärna vill göra sina första Sverigespelning på, säger Emelie Stockhaus, projektledare för Where’s The Music.

– Att vi dessutom fick kröna årets festival med dubbla rekord är givetvis grymt kul. Det ger oss massvis med energi inför festivalens femårsjubileum nästa år.

Christel Valsinger